Această pagină acceptă browserul dvs. doar într-o măsură limitată. Vă recomandăm să treceți la Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Comenzile cu livrare prin GLS plasate până pe 16.04 la ora 12:00 vor fi livrate înainte de Paște.

Cărucior de cumpărături 0

Se combină cu
Nu există alte produse disponibile pentru cumpărare

Produse
Adăugați informații despre comandă
Subtotal Gratuit
Transportul, TVA și codurile de reducere sunt calculate la finalizarea comenzii

Copilul meu nu vrea să mănânce legume

Descoperă metode interesante prin care să-ți încurajezi copilul să mănânce legume. Află mai multe!

Probabil fiecare părinte cunoaște acel moment când copilul vede ceva verde în farfurie și vrea să scape de acel aliment cât mai repede posibil. Argumentele despre valorile nutriționale și vitaminele din legume nu sunt suficiente pentru a-l convinge să mănânce.

Legumele joacă un rol foarte important în alimentația copiilor în creștere. Acestea conțin multe vitamine, ajută digestia datorită fibrelor, furnizează acid folic și au un efect pozitiv asupra organismului. Prin urmare, merită să îi obișnuim pe cei mici de la o vârstă fragedă să consume legume verzi.

Legume pentru un început sănătos

Este recomandat să obișnuiești copilul încă din timpul sarcinii cu legumele. Acestea au efecte pozitive asupra sănătății viitoarei mame și a copilului ei. Dacă o femeie însărcinată consumă în mod regulat legume, este posibil ca și copilul să le accepte mai ușor în viitor. Părinții sunt profesorii copiilor lor, astfel încât mama ar trebui să fie un exemplu bun și să îmbogățească alimentația copilului cu legume, pentru a-i arăta micului „elev” că acestea sunt gustoase, sănătoase și variate. Este important să completăm meniul micului explorator cu legume, în locul fructelor.


Copiii preferă în mod natural gustul dulce. De aceea, la început, este mai bine să obișnuiești copilul cu gustul legumelor, astfel încât să nu fie distras de dulceața fructelor și să renunțe la legume. Copilul ar trebui să înceapă să consume legume în jurul lunilor cinci-șase. Pentru început, îi poți oferi o linguriță de piure de legume sau poți opta pentru piureuri de legume gata preparate. Este posibil ca la început copilul să nu fie entuziasmat de ceea ce i se oferă. Totuși, nu trebuie să te descurajezi rapid, deoarece, cu timpul, cu siguranță se va obișnui cu noul gust.

Primele aventuri în bucătărie

Copiii îi observă pe adulți încă de mici și îi imită cât de fidel pot. Dacă ai acasă un mic „refuznic” de legume, merită să îl inviți în bucătărie, unde, cu ajutorul mamei, poate să pregătească el însuși o masă gustoasă. Nu trebuie să fie o cină festivă sau un prânz elaborat.

Sunt suficiente câteva sandvișuri simple, cu fețe desenate din roșii („zâmbete”), felii de castravete (ochi) și bucăți de ardei (nas). Copiilor le plac preparatele prezentate în mod inedit, de la biscuiți în formă de animale până la cartofi tăiați în formă de inimă. Prin aventuri comune în bucătărie, copilul se simte „adult”, independent și va fi mai dispus să guste din preparatele pe care le-a făcut el însuși.

Metode care, cu siguranță, vor încuraja orice copil să mănânce legume

La cumpărături, merită să petreci puțin mai mult timp în zona de legume, pentru a-i arăta micului explorator diversitatea de legume, atât locale, cât și mai exotice. Cel mic va fi cu siguranță atras de ceva nou și va dori să guste. Dacă avem un copil foarte mic, care abia începe să renunțe la alăptare sau la laptele praf, merită să ne documentăm despre metoda BLW (Baby Led Weaning).


Prin această metodă, copilul își controlează singur trecerea de la alimentația lichidă la cea solidă și optează de la prima masă pentru alimente în forma lor reală (fără mărunțire suplimentară). Copilul își extinde alimentația în mod independent și își reglează procesul de renunțare la lapte. Metoda BLW poate contribui la familiarizarea copilului cu legumele. Cel mic va explora mâncarea și va experimenta cu formele și culorile, ceea ce îl va încuraja suplimentar să guste.

Bucătărie pentru copii

Un copil mic are posibilități limitate de a fi invitat în bucătărie la gătit împreună, însă poți să îi oferi o bucătărie de jucărie. Este una dintre cele mai populare jucării pentru copii; din propria experiență știm cum poate să trezească pasiunea pentru gătit atât la băieți, cât și la fete.

Să învățăm să mâncăm legume prin joacă


Jucăriile cu tematică legume pot influența pozitiv percepția copilului asupra verdețurilor. În acest fel, el înțelege că legumele se regăsesc în mod firesc peste tot și că sunt o parte esențială din alimentația tuturor. Setul de legume și fructe din lemn, marca Little Dutch, destinat tăierii, reprezintă accesoriul ideal pentru bucătăria micului „bucătar”. Setul include morcov, castravete, roșie, ceapă, sfeclă roșie și ciuperci, fiecare format din două părți unite printr-o bandă velcro. Micul explorator le poate tăia cu ajutorul cuțitului din lemn inclus în set. Aceasta este o altă ocazie de a imita părinții în bucătărie.

Inel de dentiție pentru fructe

O idee interesantă pentru introducerea legumelor în alimentația copilului o reprezintă inelul de dentiție Pulp.
Este un dispozitiv grozav, prevăzut cu un compartiment din silicon, în care poți pune legume sau fructe proaspete. În timp ce copilul mestecă, prin orificiile din acest compartiment, ajung în gură gustări sănătoase.